Titanic Dahil 3 Gemi Kazasından Kurtulan Kadın Violet Jessop İle Tanışın !

Violet Jessop
1887 Arjantin doğumlu olan Violet Jessop, bütün ömrünü okyanuslarda geçirmiş, yıllarca gemilerde hosteslik ve hemşirelik yapmış bir kadındı. Violet Jessop'u bu kadar ünlü yapan özelliği ise, içlerinde Titanic'in de olduğu üç büyük gemi kazasından sağ kurtulmuş olmasıdır...

BAŞLAMADAN ! Titanic filmi için #buraya, Titanic faciası hakkında detaylı bilgi içinse #şuraya bakınız.

Violet Jessop
Aslen İrlandalı olan ancak; William ve Katherine çiftinin çocuğu olan Violet, yaşamına Arjantinde başlıyor. 9 kardeşten en büyüğü olan Violet üç kardeşini küçük yaşta kaybediyor.  Kendiside küçük yaşta tüberküloza yakalanıp ölüm ile burun buruna geliyor fakat, sanılanın aksine Violet yaşama tutunmayı başarıyor. Violet'in yaşama azmi, ilerleyen günlerde onu üç büyük gemi kazasından da kurtatıyor.

Yıllar ilerledikçe Violet önce babasını daha sonrada annesini kaybediyor. Aynı dönemde kendisi, dönemin ünlü şirketlerinden olan Royal Mail Line'da hosteslik yapmaya başlıyor.

20 Eylül 1911 tarihinde Violet; dönemin en büyük ve en lüks yolcu gemisi olan RMS Olympic'te görevini sürdürürken, RMS Olympic bir savaş gemisi olan HMS Hawke ile çarpışıyor. Bu büyük gemi kazasından Violet Jessop sağ kurtulmayı başarıyor.

RMS Olympic gemi kazasından sağ kurtulan Violet, bu kazadan uslanmıyor. RMS Olympic gemi kazasının üzerinden bir yıl dahi geçmeden Violet, 10 Nisan 1912 tarihinde Titanic gemisinde göreve başlıyor. Hayatının en büyük gemi kazasını yaşayacağından habersiz olan Violet, 4 gün sonra Titanic'in buz dağına çarpması sonucu Kuzey Atlantikte hayatının en büyük sınavını veriyor. Ve Atlantik'in dibini boylayan Titanic'ten sağ kurtulmayı başarıyor.

Titanic faciasından dört yıl sonra Violet; Birinci Dünya Savaşı esnasında İngiliz Kılıç Haç'ında görev yaparken, içinde bulunduğu Britannic adlı geminin deniz mayınına çarpması sonucu Ege denizinde bir kez daha ölüm ile burun buruna geliyor. Britannic gemisi Ege denizinin dibini boyluyor. Ve Violet Jessop bu gemi kazasından da sağ kurtulmayı başarıyor.


Yaşamış olduğu bu üç gemi kazası Violet Jessop'u denizlerden uzaklaştıramıyor. Birinci dünya savaşının ardından Violet Jessop bir çok gemide görev yapmaya devam ediyor.  Emekli olduktan yıllar sonra Violet, 1971 yılında 83 yaşındayken kalp yetmezliğinden ölüyor.

Yaşadığı gemi kazalarının tamanında Violet, yabancı yolcular ile ingilizce konuşarak bir çok yolcuyu sakinleştirmiş ve yolculara yön göstermişti. Bu durum gözden kaçmamış olacak ki James Cameron, #Titanic filminde bu küçük ayrıntıya'da yer verdi. Titanic filminde Rose Dewitt Bukater'in suitini hazırlayan Lucy adlı karakter, Titanic filminde 1 Saat 58. Dakika 26. Saniyeden itibaren kadraja giriyor. Ve bu sahnede gemi mühendisinin Lucy karakterine; (yani aslında Violet'e) " Lucy, lütfen can yelegini tak ve herkese örnek ol " cümlesini kuruyor.  Ve Lucy bu cümleye "peki efendim" şeklinde cevap veriyor.

Yani Titanic filminde 1 Saat 58. Dakika 26. Saniye itibaren gördüğümüz hanım kızımız aslında Violet Jessop oluyor.
Yorum Gönder

Yorum Gönder