Teaser Nedir ? Trailer Nedir ? Teaser İle Trailer Arasıdaki Farklar Nelerdir ?

Bildiğiniz gibi filmler ve diziler vizyona girmeden önce iki farklı tanıtım filmi yayınlanır. Teaser ve Trailer olarak adlandırılan bu tanıtım filmleri çoğunlukla aynı şey zannedilir. Fakat teaser ve trailer tamamen birbirlerinden farklı şeylerdir. Peki teaser ve trailer aslında nedir ?


Teaser Nedir ?

Teaser; söz konusu dizinin yada filmin içinden alınan sahnelerden oluşan kısa tanıtım filmidir. Teaser'da yer alan görüntüler; montaj aşamasında kesilen görüntülerden oluşabileceği gibi teaser için çekilmiş olan özel görüntülerde olabilir. 

Teaser'ın filmin ana konusu ile bağlantılı olması şart değildir. Teaser'ın söz konusu dizi film hakkında bilgi vermesi şart değildir. Teaser'lar izleyici üzerinde merak uyandırmak amacı ile gösterilen sahneleri içermektedir. 

Bu sebepten ötürü tahrik ve muzip anlamına gelen teaser kelimesi kullanılmıştır.

Trailer (Fragman) Nedir ?

Trailer bir dizi yada film hakkında tanıtım yapmak amacı ile hazırlanan kısa filmdir. Trailer; film yada dizi'nin konusu hakkında bilgi veren, ilgi çekici kısımlardan montaj yolu ile oluşturulan birkaç dakikalık tanıtım videosudur.

Filmin ana konusunu özelemek amacıylar çekilen kısa filmlere trailer yani fragman adı verilmektedir. Peki teaser ile trailer arasındaki farklar nelerdir şimdi buna bir bakalım...

Teaser İle Trailer Arasındaki Farklar Nelerdir ?

  • Trailer filmin yada dizinin ana konusu ile ilgili bilgi verme zorunluluğu taşırken teaser böyle bir zorunluluk taşımaz.
  • Trailer film yada dizinin içerisinde bulunan sahnelerden oluşmalıdır. Fakat teaser'da filmin içinde bulunmayan özel sahnelerde bulunabilir.
  • Trailer bir kaç dakika uzunluğunda olabilir fakat teaser maximum bir dakika uzunluğundadır.

Genellikler trailer teaser'dan önce yayınlanır ve insanlara film veya dizi'nin konusu hakkında bilgi verir. Trailer'dan sonra servis edilen teaser ise; trailer dolayısı ile ilgisini çektiği izleyiciyi tekrar yakalamayı hedefler.
Yorum Gönder

Yorum Gönder