Ölmek İçin 13 Sebep - Tanıtım

Ölmek için 13 Sebep
Geçtiğimiz günlerde yeni bir diziye #başladım. İzlemeye yeni başladığım dizi; 13 Reasons Why. Yani türkçe meali ile; Ölmek İçin 13 Sebep. İzlemeye başladığım ilk andan itibaren hayranı kaldığım bu yapım hakkında kısa bir tanıtım yazısı yazmaya karar verdim. Bu dizide değinmem gereken çok fazla nokta var. Fakat bu noktalara ilerleyen günlerde ilk sezonun değerlendirme yazısını yazarken değineceğim... Şimdi ise; Netflix'in yeni yapımı ölmek için 13 sebep adlı diziyi henüz izlememiş olanlar için bir tanıtım yapacağım. 

Dizinin konusuna geçmeden önce bu dizinin; Jay Asher'ın #şu kitabından uyarlandığını belirtelim !

Ölmek İçin 13 Sebep Konusu

 
Hannah Baker - Clay Jensen
Dizi Hannah Baker adlı genç bir kızın intihar etmesi sonucu başlıyor. Kısa süre önce intihar etmiş olan Hannah; arkasında ise toplam 7 kasetten oluşan bir ses kaydı bırakır. Üzerinde 1'den 13'e kadar numaraların olduğu kasetlerde Hannah, neden intihar ettiğinden ve intihar etmesinde payı olan kişilerden bahseder.

Söz konusu kasetler bir gün Clay Jensen'ın kapısına bırakılır. Bir paket içinde gelen bu kasetlerin kimin tarafından bırakıldığını bilmeyen Clay; ilk kaseti dinlemeye başladığı anda şoka uğrar. Kasetin ilk bölümünden söylenenler tam olarak şöyledir;

"Eğer bu kasetler sana bir şekilde ulaştıysa; bu kasetlerden birinde senden de bahsetmişimdir. Yani ölümümde seninde payın var demektir...

Eğer kurallara uymazsan; kasetlerin içindekiler herkesin ulaşabileceği şekilde yayılacak. Çünkü kasetlerin bir kopyası bir başkasının elinde bulunuyor.

Kurallar ;

- Kasetlerin hepsini sırayla dinleyeceksin ve gerekenleri yapacaksın.
- Zamanı geldiğinde kasetleri bir sonraki kişinin adresine postayacaksın."

Clay ilk şoku atlattıktan sonra kasetleri sırasıyla dinlemeye başlıyor. Ve geçmiş ile şimdiki zaman arasında içiçe bir yolculuğa çıkıyor.

Ölmek için 13 sebep - Hannah
Ne yaptın be Hannah 😞

Ölmek İçin 13 Sebep Fragman





Ölmek için 13 sebep 1. sezon değerlendirme için #buraya tıklayınız.
Ölmek için 13 sebep 2. sezon değerlendirme için #buraya tıklayınız.
Ölmek için 13 sebep 3. sezon değerlendirme için #buraya tıklayınız.
Bryce Walker'ı kim öldürdü, öğrenmek için #buraya tıklayınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder