Dark - Tanıtım

Geçtiğimiz günlerde yeni bir diziye #başladım. İzlemeye yeni başladığım dizi Dark adlı güzel bir dizi. Dizinin ilk sezonunu henüz bitiremedim fakat, öyle çok beğendim ki dizi hakkında biraz yazmak istiyorum. Yazdıktan sonra izlemeye devam edeceğimden emin olabilirsiniz ! 😉 Öncelikle belirtmek isterim ki; gizem, gerilim ve macera'yı bir arada arıyorsanız aradığınız dizi Dark olabilir. İzleyicide sürekli merak duygusu uyandıran bölümleri ile ara sıra gerilimi tırmandırmayı ihmal etmeyen Dark dizisi aslında ne anlatıyor, şimdi yakından inceleyelim !

Dark
Ödüllü yönetmen Baran Bo Odar ile birlikte #WhoAmI filminin yazarı Jantie Friese bir araya geliyor ve Netflix'in ilk Alman yapımı olan Dark'ı ortaya çıkarıyor... Evet, Netflix'in orijinal dizisi olan Dark, aynı zamadan Netflix'in ilk Alman yapımı dizisi olma özelliğini taşıyor. Peki Netflix'in Alman yapımı ilk dizisi Dark aslında ne anlatıyor ?

Dark Dizisi Konusu


Dark - Erik Obendorf
Bir Alman kasabası olan Winden'da Erik Obendorf adlı bir çocuğun ortadan kaybolması ile garip olaylar silsilesi kendisini gösteriyor. Huzur dolu sessiz sakin bir kasaba olan Winden'da kayıp çocuk vakası büyük bir ses getirir. Çünkü bu tür gizemli olayların yaşanması için Winden hiç elverişli bir kasaba değildir. Yıllar boyu huzur içinde yaşayan Winden halkına akıl almaz düzeyde gelen bu durum; Mikkel adlı bir çocuğun daha kaybolması ile daha da ilginç bir hal alır.


Kaybolan çocukların sayısının artması sonucu dört aile arasında karmaşık ilişkiler ve çifte hayatlar ortaya çıkar. Mikkel'in kaybolmasından sonra olaylar 1986 yılına kadar uzanır. Oysa dizi 2019 yılında geçmektedir...

Dark
Çekimleri ünlü Alman prodüksiyon şirketi Wiedemann & Berg tarafından üstlenilen yapımda Louis Hofmann, Lisa Vicari ve Angele Winkler ünlü oyucular yer alıyor.

Henüz 3. bölümde olduğum için daha fazla bilgi veremiyorum fakat ilk sezonu bitirdikten sonra sezon değerlendirmesi yapacağım. İlerleyen günlerde blogu tekrar ziyaret ederek Dark 1. Sezon değerlendirme yazımı okuyabilirisiniz !

Dark Fragman





Dark 1. sezon değerlendirme için #şuraya bakınız.
Dark karakterleri hakkında detaylı bilgi için #şuraya bakınız.
Dark 2. sezon değerlendirme için #şuraya bakınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder