Ücretsiz Aidatsız Banka Kartları - Enpara - Senin Bankan - CepteTeb

ATM Kartı

Aidatsız banka ATM kartları hangileridir? Yıllık hiç bir ücret almadan kullanabileceğimiz, havale EFT gibi işlemlerden ücret almayan ve yine faturalarımızı komisyonsuz ödeyeceğimiz kartları bu yazıda sıraladım. Tabii ki sadece bu işlemleri değil banka türüne göre faiz/kar payları ya da döviz alma satma banka kredisi gibi işlemleri de şubesiz bankacılık ile oturduğunuz yerden yapmanız ümkün...

Şimdi 3 şubesiz bankacılığı inceleyelim. Bu yazı kişisel deneyimlere dayandığı için kişisel bir üslupla yazılmıştır.


EnPara - Encard

QNB Finans Bank'ın şubesiz bankacılık sistemi. Havale, ETF gibi bütün işlemlerin ücretsiz olduğu Encard ayrıca Spotify ve Netflix üyeliklerinde de %30'a kadar indirim uyguluyor. Vadeli hesaplara da günlük %14 ve aylık %15.50'den başlayan faizleri var. 

Uygulaması basit ve anlaşılır. Müşteri hizmetlerine ulaşmak çok kolay olsa da aynı başarıyı ATM'leri için söylemek pek de mümkün değil. Çalışan ATM bulmak bazen şansa kalıyor. 

Sonuç olarak sorunsuz olarak işlem yapan, ufak tefek kampanyaları olan; ücretsiz EFT ve havale yapacak; faturalarınızı ödeyecek bir kart arıyorsanız Encard'ı deneyebilirsin. Yine günlük birikim hesabı ya da diğer vadeli hesap seçenekleri de fena değil. Döviz alıp-satma gibi işlemleri yapmak da mümkün. Ayrıca aylık 2 defa 500 Liraya kadar başka bankaların ATM'lerinden ücretsiz pata çekilebiliyor.

Kart ücreti, hesap işletim ücreti adı altında hiç bir ücret de alınmayan EnCard kullanan biri olarak tavsiye ederim.


EnCard - Kuveyt Türk

Kuveyt Türk - Senin Bankan

Senin Bankan Altın kart ile yapılan tüm işlemler ücretsizdir. Havale, EFT yapıp faturalarınızı ödeyebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Belli bir harcama oranına ulaşınca altın hesabı açarak size altı hediye ediyor. Ben 3 Liralık harcamaya ulaştığımda 10 Lira değerinde altın hesabı açmıştı. Oran çok az tabii ki! Yine katılım hesabına para yatırmak da mümkün.

Aliexpress gibi yurt dışı sitelerde yaşadığım ödeme sorunları; müşteri hizmetlerinin sorunları çözememesi ve sürekli şubeye gitme gerekliliği nedeni ile kullanmayı bırakabilirsiniz. ATM'leri de çoğunlukla sorunlu. Ama herhangi bir sorunla karşılaşmaz ve müşteri hizmetlerine işiniz düşmezse alternatifleriniz arasına alabilirsiniz. 

Ek olarak SeninBankan'da kurum ödemeleri, telefon numarasına para gönderme gibi seçenekler de var. Başka banka ATM'lerinden ayda 3 defaya kadar 3 bin Lra para çekmek mümkün.




CEPTETEB


CepteTeb

3. sırada TEB'in Şubesiz bankacılık sistemi CepteTeb var. Aşağı yukarı bütün şubesiz bankacılık sistemleri aynı hizmeti veriyor. Yine Havale ve EFT ücretsiz. Yıllık aidat ya da hesap işletim ücretleri de alınmıyor. Kampanya ve faiz oranları rakibi EnPara'ya göre biraz daha iyi...

CepteTeb çağrı merkezi konusunda maalesef çok başarısız. Müşteri temsilcisine bağlanmaya çalışmak yerine mobil üzerinden mesaj bırakınca 1 saat içinde dönüş yapılıyor. ATM sayısı yukarıdaki 2 bankaya göre daha az.

Mobil uygulama arayüzünü beğenmedim. Daha düzgün ve anlaşılır olabilirdi. Katı adrese getiren banka çalışanı beni aşağıya çağırdı ve işleri dışarıda halettik. Banka çalışanı bakımsızdı ve kıyafeti düzgün değildi. Enpara müşteri temsilcisi kız harika gir görünüme sahipti. Yine kardeşim de Enpara müşterisi olmak isteyince gelen erkek banka çalışanı takım elbise, taranmış saç, tıraşlı ve çok bakımlı ve kibardı.

Enpara müşteri temsilcisi uygulamayı kurup, bütün işlemleri bitirene kadar yanımdan ayrılmamıştı. CEPTETEB banka çalışanı ise 30 dk içinde geçici şifre gelecek deyip kaçtı :)

Fakat kullanım açısından diğer iki karttan hiç bir farkı yoktur.



Mustafa Sönmez
Yorum Gönder

Yorum Gönder