The Rain 1. Sezon Değerlendirme

Netflix'in Danimarka yapımı yeni dizisi The Rain'in ilk sezonunu sindire sindire, yavaş yavaş bitirdim. Her ne kadar ilk sezon dolu dolu geçmemiş olsada ikinci sezonu için beklemeye değecek türden bir dizi. The Rain ilk sezonu #izledim ve beğendim. Şimdi ise The Rain 1. Sezon hakkında bir değelendirme yazısı yazmaya karar verdim. 

Soldan Sağa: Jean - Lea - Rasmus - Simone - Martin - Beatrice - Patrick

Bu yazıda, dizinin ilk sezonunda karakterlerin başından neler geçtiğini ve olayları ele alacağız. The Rain 1. Sezonda neler olmuştu şimdi bakalım.

Bu yazı spoiler içerebilir. 

The Rain - Yağmur Damlası !
The Rain 1. Sezon Değerlendirme

Dizi, yağmurda bulunan bir virüsün insanları öldürmesi ile başlıyor. Toplam 8 bölümden oluşan birinci sezonun ilk bölümünde Frederik adında bir Apollon çalışanının, kızı Simone'ı alelacele okuldan alarak ailesi ile Apollon sığınagına gidişini görüyoruz. Frederik kızı Simone, oğlu Rasmus ile karısını Apollon sığınağına güvenli bir şekilde bıraktıktan sonra virüse bir çare bulabilmek için gidiyor.

İlk bölümde ortadan kaybolan Frederik'i 1. sezonun son bölümüne kadar göremiyoruz. 

Dizideki ana karakterimiz olan Simone ve Rasmus kardeşler babalarının gidişinin ardından annelerinide kaybederek tek başlarına kalıyorlar. 6 yıl boyunca aynı sığınakta yaşamaya devam eden Simone ve Rasmus 6 yılın sonunda sığınaktan dışarı çıkıyorlar.

The Rain - Martin ve ekibi
Sığınaktan dışarı çıkan Simone ve Rasmus, Martin'in liderliğini yaptığı bir grup ile karşılaşıyorlar. Martin'in öncülüğünü yapmış olduğu bu grup Simone ve Rasmus için ilk başlarda bir tehdit teşkil etsede daha sonra Simone ve Rasmus'da Martin'in 5 kişilik ekibine dahil oluyorlar. Ve böylece 7 kişilik grup ortaya çıkıyor.

Soldan Sağa: Lea - Simone - Rasmus - Martin - Jean - Patrick - Beatrice
7 kişilik ekip yiyecek gibi temel ihtiyaçları gidermek ve ölümcül olan yağmurdan korunmak için civarda bulunan Apollon sığınaklarını tek tek geziyorlar. Apollon sığınaklarına giriş izni bulunan Simone, Martin ve ekibi ile birlikte civardaki Apollon sığınaklarını gezerek temel ihtiyaçlarını giderip yağmurdan korunuyorlar.

The Rain - Apollon Sığınakları
İşler yolunda giderken bir terslik çıkmasını beklerken Martin ve Simone arasında bir elektrik ortaya çıkıyor. İkili gizli gizli flört ederken aynı zamanda Rasmus ise Beatrice ile flört etmeye başlıyor. 

The Rain - Diğer Grup
Bu şekilde yollarına devam eden grup başka bir grup ile karşılaşıyor. Fakat onların yeteri kadar güvenilir olmadığı fark eden Martin, grubunu diğer gruptan ayırarak yollarına devam ediyorlar.

Jean Fake Atıyor !

The Rain - Jean
Farklı bir grup ile karşılaşan Jean, Martin ve Patrick'in çabalarına rağmen kurtarılamıyor ve vuruluyor. Martin ve Patrick'in gözü önünde kurşunların hedefi olan jean farklı bir grup tarafından vurulup götürülüyor. 

Öldüğünü sanıyoruz fakat Jean sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Rasmus Aslında Ne Kadar Masum ?

The Rain - Rasmus
Rasmus'un aslında sıradan biri olmadığı fark etmemiz için 7 bölümü geride bırakmamız gerekiyor. Birinci sezonun son bölümünde öğreniyoruz ki Rasmus, virüsü ve aynı zamanda panzehiri kendi vücudunda bulunduruyor.

Bunun farkında olan Apollon çalışanları Rasmus'un peşine düşüyorlar. Fakat bir Apollon çalışanı olan Frederik, oğlu Rasmus'un ölmesini istemediği için ailesi ile birlikte sığınağa saklamış durumdadır. Yağmurda bulunan virüse karşı bir aşı'nın geliştirilmesi için Rasmustan kemik iliği alınması gerekiyor fakat bu işlem Rasmus için ölümcül.

7 Kişilik Grup Frederik'i Arıyor !

The Rains
Simone'un isteği üzerine Martin ve ekibi ile toplam 7 kişi, herşeyden habersiz Rasmus ve Simone'un babası Fredek'i bulmak için Apollon merkezine doğru yola çıkıyorlar ! Ne yaptınız be çocuklar !

Rasmus Ve Beatrice Yakınlaşıyor 💓

The Rain - Rasmus & Beatrice
Rasmus ile Beatrice arasında ilişki her geçen gün dahada ilerlemeye devam ediyor. Fakat bu yakınlaşma Beatrice'in ölümü ile sonuçlanıyor.  Rasmus ile yalnız başına bir gece geçiren Beatrice, o gecenin sabahından virüsün etkisi ile yaşamına son veriyor.

The Rain - Rasmus & Beatrice
Rasmus'un virüsü taşıdığının farkında olmayan Beatrice Rasmus'un kollarında yaşama veda ediyor.

Beatrice Ölüyor !

The Rain - Beatrice Ölüyor
Bu uzun yolculukta Beatrice'ı kaybeden Rasmus'u zor günler bekliyor !

Ekip Apollon Merkezine Ulaşıyor !

The Rain - Apollon Merkezi
Uzun bir yolculuğun sonucunda çeşitli zorluklara rağmen Apollon merkezine gelmeyi başaran ekip hiçte hoş bir şekilde karşılanmıyorlar. 6 yıldır babasını arayan Simone ve Rasmus kardeşler nihayet babalarına ulaşıyorlar. Fakat Frederik; Simone ve Rasmus'u hiçte iyi şekilde karşılamıyor.

Rasmus'u kurtarmak için 6 yıl boyunca başka bir denek bulmayı çalışan Frederik, başka bir denek bulamadan Rasmus kendi ayaklarını ile Apollon merkezine geliyor. Bu noktada Frederik oğlu Rasmus'u Apollon çalışanlarının elinden kurtarmak ile uğraşmıyor...

Son Sözler: Rasmus her ne kadar ölmemiş ve Apollon çalışanlarının elinden kurtulmayı başarmış olsada henüz herşey bitmiş değil. Neler olacağını 2019 yılında çıkacak olan The Rain 2. Sezon ile öğreneceğiz. The Rain imdb puanı : 6.3 (Bkz: #imdb)

The Rain Fragman için #şuraya bakabilirsiniz.
Yorum Gönder

Yorum Gönder