The 100 - Tanıtım

The 100
2014 yılından günümüze geniş bir izleyici kitlesine ulaşan The 100 adlı bu muhteşem diziyi henüz izlemediyseniz, izlemenizi şiddetle tavsiye etmekteyim. Geçmişten günümüze kıyamet senaryolarının işlendiği çeşitli filmler ve diziler yapıldı. The 100 ise işte bu yapımlar arasından sıyrılan en güzel dizilerden birisi. Kass Morgan'ın The 100 adlı kitabından uyarlanan bu dizi her ne kadar The CW adlı televizyon kanalı tarafından hazırlamış olsada, şimdilerde Netflix ekranlarında boy göstermeye devam ediyor. Peki The 100 dizisinin konusu nedir ? Şimdi diziyi inceleyelim.

The 100
The 100 Konusu:

97 yıl önce dünyadaki insanların ölümü ile sonuçlanan nükleer bir savaş gerçekleşmiş ve dünyanın yüzeyi yaşanılamayacak seviyede radyasyona maruz kalmıştır. Hayatta kalan son insanlar ise, Jaha'nın önderliğinde Ark adı verilen bir uzay istasyonu üzerinde yaşama tutunmuşlardır. 12 farklı ülkeye ait olan bu istasyonda yaşayan insanlar için 97 yıl sonra Ark'ın yaşam kaynakları tükenmek üzeredir. 

Ark uzay istasyonunda yiyecek ve oksijen gibi temel ihtiyaçların azalması sebebi ile; çeşitli basit suçlardan hüküm giymiş 18 yaşından büyük 100 genç yeryüzüne, ölüme terk edilir. 100 kişinin Ark'tan yeryüzüne, dünyaya gönderilmesi ile hem yeryüzünün yaşama elverişli olup olmadığı test edilecek, hemde Ark'ın yaşam desteği bir ay daha fazla yaşamalarını sağlayacaktır.

Ark'tan yeryüzüne gönderilen 100 gencin Weather Dağı'nın yakınına iniş yapması planlanır fakat işler yolunda gitmez ve 100 genç Weather Dağından uzak bir noktaya düşer.

Yeryüzüne ayak basan gençler, yeryüzündeki radyasyona rağmen yaşama tutunmayı başarırlar. Fakat 97 yıl sonra yeryüzüne ayak basan insanoğlunu bambaşka bir dünya beklemektedir.

Fragman:



Son sözler:

Aslında bu diziyi ilk olarak 2014 yılında bir iki bölüm izlemiştim ve bırakmıştım. Şimdi ise tekrar başladım. Şuan ise #The100İlkSezon ve #The100İkinciSezon'u izledim.

Oldukça kaliteli bir dizidir. Bilim kurgu ve hayatta kalma konulu filmleri sevenler için birebirdir. The 100 imdb puanı 7.8 (Bkz: #imdb)

The 100 ilk 4 sezon değerlendirme için #buraya tıklayınız.
The 100 5. sezon değerlendirme için #buraya tıklayınız.
The 100 6. sezon değerlendirme için #buraya tıklayınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder